Om noen sier de har ADHD fortell de dette…

Vi ser ned på oss selv..

Vi synes kanskje vi er ødelagte..

Vi prøver bare å få det godt med oss selv..

Design

ADHD handler om å ha et litt annet «filter» på livet. Vi ser på ting litt annerledes, og vi går gjerne nye veier for å finne ut av ting. For mange blir dette automatisk «feil», men for oss er dette «å leve».  Jeg gjør ting på min måte, og jeg må finne ut ting på egenhånd. Selv om du ikke kan forstå det, så ber jeg deg: godta meg slik som jeg er – jeg hadde aldri noe valg.

Som jeg liker å tenkte det:

Tenk på sinnet ditt som et tomt ark.  Mennesker rundt meg skriver opp normale ting, men en vanlig penn. Jeg som har ADHD skriver opp ALT med en stor tusj, og stort sett står alle de mindre viktige tingene der. De store og viktige tingene forsvinner som regel på veien mot målet. 

Jeg har en mental utfordring, som kun jeg med ADHD kan forstå. Om jeg og du står i et tomt rom, så ser du at rommet er tomt. Jeg ser lysbryteren, listene, vinduene, vinduskarmen og røykvarsleren. Og kanskje røykvarsleren står å roper til meg. «Hei Magnus..ser du meg…jeg er en røykvarsleren…prøv å få meg til å piiiipeee..Magnuuuuus»

Hele livet mitt er en haug av post-it lapper og uferdige prosjekter. 

soffan

Har du husket å lese barneboken «Turbo Tore» for alle i familien din? 

ny-header-igjen

Det som skjer i våken tilstand, er at vi vender hver tanke, og vi tenker over tankene, samtidig som vi tenker over at vi tenker på det. Som oftest har vi glemt av de viktige tankene,

Og en ting vi blir ekstremt flinke til: det er å kjenne mennesker uten av dere selv har sagt noe. Vi vet som oftest om du lyver for oss, vi vet om du utnytter oss, og vi glemmer ikke hva du har sagt.

Vi er veldig rutinerte, og vi går stort sett på autopilot. Vi vil helst ikke bli tatt fra de rutinene vi har, for det kan ødelegge en hel dag, en time, et liv. Om noen kommer inn å forstyrrer rutinen vår, så dette vi helt ut.Om jeg holder på med noe jeg er fokusert på, og noen spør om jeg skal være med på lunsj : .»eehh..hva sa jeg?…hvor var jeg…hvor skulle jeg..honning?hvor?nå? nøkler..nårtid?»

Følelsene mine er som en berg og dalbane. De er opp og ned, hele tiden. Jeg kan gå fra å le til å grine på få minutter. Jeg kan våken midt på natta, bare for å tenke. Følelsene mine styrer søvn og mat, og jeg må la tankene komme i første rekke. Ofte tar tankene overhånd, og da opplever jeg det vi kaller for «tankekjør». Det betyr at det eneste som betyr noe er tankene mine, og å «bli ferdig» med tankekjøret. Hodet mitt er ikke som ditt, det lever sitt eget liv.

Jeg kan aldri be deg om å akseptere det, men jeg kan prøve å få det til og forstå det.

tears1-300x300

Ofte må jeg slite meg igjennom ting som «vanlige» mennesker tar for gitt. Som å lese en bok. Jeg har ofte startet å lese kjøreboka..ja jøss, jeg er 27 år, og har enda ikke klart å ta lappen. Hvorfor ? Fordi når jeg skal sette meg ned å lese den, så ender jeg opp med å lese «Donald», okey, se på bildene da. Jeg bestemmer meg for å sette meg ned, skru av alt elektronisk, å bare lese.

Jeg begynner med første linje «Husk at det viktigste er å sjekke speilet. Sette bilen i fri». Hodet mitt kan tolke denne settningen «Husk å sjekke i speilet. Det kan jo være du ser noen kjentfolk der. Sett bilen i FREElove to the freelove freeway..the love is free and the freewayslong (Ricky Gervays-freelove freeway, den må jeg huske å laste ned).

Slik går det, setning for setning, og jeg har til slutt bare gitt opp. Jeg kan starte på samme settning 12 ganger, også bare gidder jeg ikke. Slik som dette blogg-innlegget, jeg har lest igjennom det 6 ganger nå, for å sjekke hvor jeg er, å hva jeg skriver om. Rart ?

For meg, å FOKUSERE på noe som ikke er viktig for hode mitt, kan være som å holde en murstein i armlengde. Prøvd det ? Ja, slik kan det føles.

Men det finnes et unntak, «hyperfokus». Dette er når vi glir inn i noe, og INGENTING kan distrahere oss. Vi blir latterlig og intenst opptatt av noe. Vi er nå begynt på nye sider i samme word-dokumentet. VI skriver å skriver, og ingenting kan stoppe oss. Mentalt har vi låst døra, og er nå KUN opptatt av det som skjer forran øynene på oss.

Håper du fikk noe ut av dette..og gjerne del videre slik at alle kan skjønne hva ADHD er !

Ting blir bedre…

 

14316818_1054020667981218_5522298287166073311_n