«Hei jeg heter ADHD»

Fra boken «ADHD: Min verste fiende og beste venn» 

ADHD-article-featured

Hei, jeg heter ADHD!

Jeg kan ødelegge konsentrasjonen din, gi deg raserianfall og ødelegge vennskap og familier. Men, dette er bare noe av det jeg kan gjøre.

Jeg bor som regel inni et hode. Jeg tar styringa, og ingenting kan stoppe meg. Jeg skaper tanker, meninger, raseriutbrudd og hyperaktivitet. Jeg skaper problemer i arbeidslivet, og jeg lager krøll på skoler.

Jeg kan ta kontroll over hodet ditt, føttene dine, avgjørelsene dine og tankene dine. Når jeg har fått kontroll over disse tingene, kan ikke du selv gjøre noe med det. Ingen rundt deg kommer til å skjønne at det er jeg som styrer deg, ikke engang du selv vil skjønne det mens det står på! 

Du har meg med deg overalt, og om du ikke bruker meg rett, gjør jeg livet veldig vanskelig for deg. Jeg kan gjøre deg til verdensmester i det du bestemmer deg for, eller jeg kan ødelegge alt for deg. 

Jeg kan fjernes med medisin, men du blir aldri kvitt tankene om meg. Lik meg, hat meg, jeg blir ikke borte.

Du finner meg hos de rike, de fattige, rett ned i gata. Jeg kan dukke opp hos hvem som helst.  Om du har møtt meg, så har du bare møtt én av oss. Vi er alle forskjellige.

Mange mobber meg fordi de ikke kjenner meg. De fleste tror jeg bare skal lage tull og skape problemer, men det er ikke slik det er. 

Mange av de jeg bor hos vil heller ikke ha noe med meg å gjøre. De tror bare jeg er ute etter å lage trøbbel, og at jeg ikke kan gjøre noe positivt. De forteller ikke folk rundt at de kjenner meg, slik at menneskene rundt dem ikke får mulighet til å forstå hvem jeg er. Så lenge det er slik, vil de aldri kunne få et godt liv. 

Om du ikke godtar meg, får du også problemer. På skolen, i jobben, i forhold, ja, i alt du foretar deg. 

Jeg vil egentlig bare være din venn. Jeg vil være humoren din, latteren din, vennskapene dine, følelsene dine. Jeg vet jeg kan ta mye plass, og jeg vet jeg kan ødelegge noen ting for deg, men jeg vil egentlig bare være der for deg. 

Jeg vil gi deg sterkere opplevelser, sterkere vennskap, sterkere følelser. Jeg kommer til å gi deg opplevelser veldig mange «vanlige» ikke får. Du kommer til å elske å ha deg hos meg, hvis du bare bruker meg riktig.

Jeg er en gave til deg.

Jeg vil så gjerne at du bruker meg til noe positivt. Du må bare få kontroll over meg.

I denne boka forteller en av mine venner noen små ting som kanskje kan hjelpe deg litt på vei. Men selv om det hjelper Magnus, betyr ikke dette at det er DIN løsning. 

Fra din venn,

ADHD

(Magnus Jackson Krogh)

Bestill boken ved å sende SMS «BOK1» til 48008899.

Barnebok versjonen «Turbo Tore» SMS «Turbo» til 48008899.