Magnus Jackson Krogh med ny bok om superhelten «Turbo Tore» – denne gangen for de aller minste.

Magnus Jackson Krogh med ny bok om superhelten «Turbo Tore» – denne gangen for de aller minste. 
dsdsd

I fjor kom den tredje boken i barnebokserien om «Turbo Tore», men denne gangen skal vi tilbake til barneskolen med barnas superhelt, Tore. Resultatet er en flott og engasjerende barnebok om psykisk helse, selvbilde, følelser og om å få lov til å være barn.

Vi skal tilbake til Kjøllefjord og følge livet til Tore. De som har fulgt ekstra godt med på Magnus Jackson Kroghs forfatterskap, vil vite at deler av historien er basert på sanne historier fra Kroghs egen skolegang.  Denne gangen begynner Tore i første klasse, og problemene står i kø for den viltre gutten. Tore har superkrefter, men det er det bare han og leseren som vet. Vi får også vite litt om tiden han gikk i barnehagen.

Krogh har denne gangen satt publikumsgrensen til 2/3 klasse. 

-Det blir en bok for de aller minste. De trenger en bok som forteller at ting kan føles kjipt, at ting ikke alltid blir som man tenker, og at det er okey å «føle». Boken er ikke skummel, det er en søt historie, med sine opp og ned-turer. Boken skal være et verktøy for foreldre, lærere og mennesker som jobber med barn, og samtidig en morsom historie for store og små.

Hvilke tilbakemeldinger får du på bokserien om «Turbo Tore»? 

Kun positive. Barn og unge har gjort Turbo Tore stor, både i Norge og i Sverige. Han treffer veldig mange mennesker der ute, både jenter og gutter, stor og liten. Den er universiell tror jeg. Det er flott å se at barn forstår Tore Tore, kjenner seg igjen og forstår med av seg selv. Når jeg får «snapper» fra foreldre som viser at barna faktisk setter seg ned å leser, det gleder meg virkelig, sier Krogh.

20180221_095618

Om budskapet i boken er ikke Krogh i tvil om hva som er viktig. 

-Vær dæ sjæl, du kan ikke være noen annen. Det er direkte sitert fra Turbo Tore. Barn og voksen må tørre å stå for den de er, fjerne tabuer rundt psykisk helse, og stå fram med sitt. Drite i hva naboen mener, å følge sine drømmer. Det er noe med det viktigste vi gjør for vår psykiske helse.

Bokslipp Mars. 

Boken skal være ute hos leserne i Mars, men forhåndssalget starter i februar, forteller Krogh som er aktuell med det populære foredragshowet «SAMTALEN».

2 nye show i 2019. 

 «FÆRDI SNAKKA» er et foredragshow om livet. «KA I FAEN» er Jackson-Krogh sitt første soloshow, denne gangen er det ren, nordnorsk humor som står på plakaten. 

Showet har premiere i august.