«Tankekjør» er som et tanke-maraton, ta det på alvor!

God lørdag alle sammen, og takk for at du tar turen innom ADHD-inspirasjon.no på en lørdags ettermiddag. 

Jeg har tatt «sommerferie», men som dere sikker skjønner er det vanskelig å slappe av når tankene går til å jobbe, og ikke minst dyrke det jeg liker å drive med. Men jeg føler at å skrive et blogginnlegg ikke er «jobb», derfor sitter du å leser dette innlegget nå.  «Samtalen» har også sommerferie, og vi er ikke i gang igjen før i August. «Samtalen» har snart hatt 250 offentlige forestillinger, og det er jo en milepæl for oss som jobber med den. 

Nå er det over 27.000 som følger meg hver dag, noe som gjør meg utrolig stolt. Jeg treffer om lag 500.000 nordmenn med videoer jeg «treffer» med, og det gjør en liten nordlending veldig glad. Heldigvis kan jeg bruke stemmen min på å fremme ADHD og psykisk helse. 

I går satt jeg i en samtale med en kompis av meg(som også har ADHD). Vi pratet litt om livet, og ikke minst «tankekjør». 

«Tankekjør» er jo noe mange har hørt om, og det blir ofte forbundet med noe negativt. Jeg som tenker mye, har ofte få svar, men mange spørsmål. Jeg tenker ofte på ting som de rundt meg aldri tenker på. Jeg analyserer små og store ting, og man stiller ofte de store spørsmålene om selve livet. 

16298979_10158281264820160_8691023890810807005_nJeg er i den troen at mange av oss med ADHD blir «store tenkere». Vi tenker over tankene, og vi tenker over hva vi egentlig driver med. Vi tenker ofte at vi vil gjøre store forandringer, og vi tenker over at vi har lyst å være til nytte for noe eller noen. Jeg skal ikke si at det ikke finnes noe negativt rundt det, for det kan være forferdelig slitsomt. Se for deg at du tenker hele tiden, og ofte tar tankene plassen som søvn og mat skulle hatt. Du forsvinner fra omverden, og låser deg på tanker uten at du kan styre det.

Når de rundt deg ikke forstår det, eller vet om det, så kan de heller ikke ta hensyn til det. Barn som opplever tankekjør snakker ikke om dette, og forteller ikke mamma,pappa eller lærere om det. De sliter, og tier.

«Tankekjør» kan, for mange, blir så ille at man ikke kan jobbe eller fungere normalt. Dette sier litt om «tankens kraft», og at vi MÅ ta hensyn til tankene våre. «Tankekjør» er noe mange prater om, men som sagt, få forstår. Det er opp til oss «store tenkere» å forklare hvordan det føles.

«Tankekjør» er som om tankene dine løper maraton, og det kan jeg love deg du blir sliten av. Ingen kan se det på deg, så du må nok gå med denne «byrden» alene.

Men, om vi skal prate om «tankekjør» på en positiv måte så vil jeg gjerne dra fram en del ting.

Om man ser på «tankekjør» i historisk perspektiv, så er mange av de smarteste menneskene som har levd mennesker med diagnosen ADHD. De har forandret historien, og de har tenkt de virkelig «store» tankene.

Det er jo helt fantastisk! 

 

Dette forteller oss at om du har fått diagnosen ADHD, så kan det være akkurat DU som lager historie. Kanskje du skal finne opp noe som skal forandre litt av verdens historien slik vi kjenner den i dag. Kanskje du skal finne opp en kur for en sykdom? Kanskje det er nettopp du som skal bli den neste STORE oppfinneren? Kanskje du blir den neste «store» tenkeren?

Tanker skal vi ikke kvitte oss med, vi skal vokse på de.

Vi SKAL analysere hvorfor vi er her, for det er ofte da «meningen med livet» kommer fram. Vi skal være klar over at «dagene som går er livet», for da setter vi pris på at vi faktisk er i livet, her og nå. 

Tanker er også noe som definerer oss, det er tankene våre som gjør «oss» til «oss».

Men vi må passe på at tankene våre er sunne, og at vi ikke «pines» av tanker. For om man har et negativt tankesett, så er det dette som blir «den vonde sirkelen». Mange tenker negativt hele dagen, og de har veldig lange og tunge dager. Det som er fint med å være «en stor tenker» er at du kan analysere dine problemer, å finne løsninger på dem. Om du er en av de som har «tunge» tanker», så anbefaler jeg deg å analysere de, for så å løse de.

Det kan være mange løsninger, så det er bare å teste de ut! 

 

Jeg ville aldri vært foruten mitt «tankekjør», for den gjør at jeg VET at jeg betyr noe, for noen. Jeg VET at jeg kan gjøre store ting, og jeg VET at jeg er god nok som jeg er.

14316818_1054020667981218_5522298287166073311_n

Jeg lever her og nå, og jeg er veldig klar over det. Det er mine tanker som forteller meg dette, så jeg er veldig glad for at jeg kan tenke, og kan få love å kjenne på «tankekjør». Det er når jeg har «tankekjør» at jeg tenker de virkelig store tankene. 

 

Ha en suveren helg!

Magnus