Vi ødelegger barna..

«Dere ødelegger de unge..»

Ja man kan bli gal av mindre.
Æ satt på bussen her for 2 dager siden.
Idet vi passerte et butikkvindu slo det meg !
«Fyfan hvor lei jeg er av å se moteklær, «drømmekroppen», og andre overfladiske ting som butikkene spyr mot oss hver dag, hver måned, hvert år, hele tiden.
«Skaff deg drømmekroppen», «Bli brun», ja, uendelig mange veier for et lykkelig liv.
«bruk dette», «kjøp denne». Er vi så dumme ? Hvorfor skal vi bruke penger på dette ?
Det er nok av naive mennesker som lar seg lure av kampanjer mot alt mulig, alt mulig som skal gi oss et bedre liv. Mennesker som virkelig tror at alt som står skrevet med store bokstaver på tv eller i avis, faktisk er sant. Det er utelukkende for å tjene penger på ditt dårlige selvbilde, utelukkende.

—————

Mange ganger er det ikke slik at vi SPØR om produktet, men vi blir fortalt at vi MÅ ha det..og har du det ikke, vell, da er du ikke en del av «gjengen»!

Det er mennesker i alle aldre dette siktes mot, fordi alle har jo penger i dette landet.
Og de fleste merkevarer vil at du skal legge igjen pengene dine hoss akkurat de.
Hvorfor ?
Fordi de har akkurat det du trenger !
Dette går ikke minst utover de små som vokser opp.
De små som tror at alt de voksne sier er sant, og vokser opp i den troa at det som virkelig spiller en rolle her i livet, er å være slank, eie en liten hund du får plass i veska, som helt klart må komme fra et merke du kun må vinne i lotto eller ta ut dyre forbrukslån for å eie.
Sminken din, den MÅ komme fra et merke som kun kan ha en hel butikk, og skal du være verdt noe, så burde du gå i en bukse som minst koster 1800.- . Du steker deg til kreft i en av brun og blid sine lokaler, og soleksem, jo, det skal botox fixe.

De små brune barna som vokser opp uten mat og klær, de er pynt til kjøleskapet, og klærne du har brukt tusenvis av kroner på, de skal iallefall ikke ligge i en container merket «fretex» eller » redd barna».
Innsamlingsaksjon er mennesker som banker på døra for å hente det lille du har igjen etter regninger fra nelly.no, brandstad og cdon.com er betalt, og etter kommunekampen om hvem i de små kommunene som har gitt mest er telt opp.

Er du heldig er det din kommune som har gitt mest.
De som sitter på gata i karl johan er de du «faker» en tlfsamtale på din nye «iphone» til,  for å slippe å se ned på de, og burgern på «Mcdonalds» til 10 kroner, det er måltidet FØR middagen.
VG.no og Dagbladet prioriterer Justin Biebers siste flopp framfor politikk som omhandler barn og eldres kamp for å overleve, klart, noe skal de jo tjene penger på også.
Skal du lese noe som ikke handler om mennesker, som har like mye å by på som «Holms» på tv2, så må du kjøpe VG+.
Hvor er vi egentlig på tur i dette landet ?
Hvilke signaler sender vi ut til de som skal overta etter oss ?
Jeg er så utrolig glad at jeg ikke vokste opp på facebook og instagram, for det er der livene til mange av de unge er nå. De unge skal helst nå se livet igjennom en linse framfor å se hva som skjer rett forran de. Det skal snappes, instagreres og blogges, FØR de overhode har opplevd noe.
Ikke missforstå meg, jeg er slik selv, men til den grad at jeg faktisk kan leve vedsiden av. Jeg er ikke avhengi av disse tingene for å ha et godt liv. Om noen hadde sagt til meg , «Magnus, imorgen forsvinner mobilnettet, for alltid» , da hadde jeg hengt opp et Norsk flagg på verandan, og muligens lært meg «ja vi elsker» på blokkfløyte.
Vi lever i et samfunn hvor vi nå tekster når vi sitter på cafe, vi instagerer maten vår før vi spiser den, vi sjekker oss inn på plasser vi ikke er og vi ringer til alle for den minste ting. Om ikke vennen din tar tlf etter ring nr 2, ja, da har noe alvorlig skjedd. Og svarer vi ikke på en sms innen en time, ja, da er vi overlegen.
Vi lyver for oss selv, og vi lyver for de som er rundt oss, ja, ingen finner jo ut ? Jeg har jo tross alt brukt et filter.
Budskapet vi sender ut er, «ingen finner det ut» !

Mange av de som sitter hjemme med dårlig selvbilde fordi de mener de er for tykke, de tør ikke dra på treningssenter engang.

Grunnen ?

Fordi du skal nesten være stram å legger FØR du begynner å trene. Faktum er at de aller fleste blir flau om de må gå i thights med noen kg ekstra på rumpa. Og når du da er omringet av folk som er godt trente, og en haug med folk som stirrer på deg strax du kommer inn døra, ja, det er det bedre å holde seg hjemme.

Pointet: Det forventes noe av deg enten du vil eller ikke…eller, vi føler det ! Du ser jo aldri noen som er tykke i treningskler på tvn ? vell, nesten aldri..

Men tilbake til det jeg startet på..

Roten til alt vondt, den går tilbake de til som faktisk mener at slik må det være.
De som ser på deg som en maskin som vender tilbake, fordi du tror du trenger det. Fordi de har overbevist deg om det. I 2000 år hadde vi ikke bruk for Instagram,facebook,mac,brandstad, å ellers alt av andre overfladiske ting som skal gjøre dagen vår mye bedre. Klart, vi skal bruke de her tjenestene, vi skal bare ikke gjøre oss, og de unge i Norge idag, AVHENGI av det.
Om nån sir , «Jeg har ikke facebook», så skal det være like mye stolthet å si som, «Jeg er jomfru», var for noen år tilbake.
D e lett for Jenny Skavlan å si » æ handle på fretex, å kombinere det med klær æ har fra før av», ja Jenny, klær vanlige folk aldri får råd til å kjøpe. Det skal holde, for mange av oss, å kjøpe alt vi treng på fretex.
Det skal være stolthet i å si, ja, æ ekke som alle andre !
Husk hva vi sier til de unge, om hvordan ting SKAL være. Vi skal lære de små som vokser opp at «det e okey å være anderledes, å det er okey å gå litt på sia av det normale» !

Ikke legg press på de små..
La de utvikle egne sanser og synser !
Det er det blir folk av !

Magnus

2 tanker om “Vi ødelegger barna..

  1. Helt enig i innlegget! Husker når jeg var liten så var vi ute fra sola stod opp til sola gikk ned. Nå så sittet ungene inne og spiller på iPaden eller Nintendoen.. Selv tilgangen på godteri har vekst med tiden noe som da kan føre til at ungene legger for mye på seg og vi får en generasjon som er alt for lite aktive.. Nå kan man shoppe fra sofaen, få ting på døra, jobbe hjemme, kjøpe stimulerende apparater som trener for deg og dieter som skal få deg til å se «flott» ut slik samfunnet vil ha deg..
    Skremmer hvordan samfunnet har endret seg etter på så kort tid!
    – Tonje Kristine

    1. Tusen takk for kommentar Tonje =) ! AMEN til kommentaren din ! Og det ser ut som vi har samme meninger =) klem fra Magnus !

Kommentarer er stengt.